söndag 15 mars 2009

Vår

Hej alla!
Nu har våren äntligen gjort sitt intåg! Fåglarna kvittrar och det känns i luften att snart så kommer den sköna våren på riktigt. Det kvittar att Kung Bore var framme med ett ordentligt bakslag fåglarna och vi människor vet att våren finns bakom nästa hörn och kommer med stormsteg, vilket är underbart.
Men tillbaka några veckor, vecka tio så var jag med barn,barnbarn och måg i Sälen, Gruvens Fäbod och hade det bra. Här har inte varit så mycket snö och mest bara gråväder, men där var det massor med snö. Denna gång var det tyvärr dåligt med sol, men endast 5-7 minusgrader så ute var vi varje dag. Barnbarnen tyckte det var kul med så mycket snö, även de små, sov så gott ute i den friska luften. Sofia och Axel åkte pulka och tefat, Henrik hade "byggt" en backe precis utan för stugdörren. Sofia försökte sig på att åka skidor också men det gick inte riktigt bra, blir nog bättre nästa år. En av dagarna så grävde Henrik och barnen en bivack, där hade vi picknick sedan, med grill (engångs) korv,kaffe,saft och vin till mormor (för att klara av strapatserna att ta sig fram och tillbaka till stugdörren) Tur att vi inte var långt hemifrån (ca 10 meter) för Axel däckade, grävandet och tidig uppstignig kan knäcka den ihärdigaste.
Sammantaget så var det en bra vecka, mycket trevligt att vara så nära barnbarnen, även om det blev skrik varje dag. Dom är ju så härliga vilka kommentarer det blir ibland, undrar var barnen får allt ifrån och vad allt de snappar upp.

Igår (14/3) så var jag och 4 stycken andra kvinnor i Stenungsund, på årsmöte för kvinnodistrikten i Bohuslän, Göteborg, Södra och Norra Älvsborg.
Nalin Pekgul kom och pratade om Europaparlamentsvalet och besvarade våra frågor. En trevlig och givande dag.
Alla ni som läser detta glömmer väl inte att vi har två viktiga val nu i år. Det första valet är den 7 juni och då är det vilka vi vill ha som representerar oss i EU!
För mig är det inte svårt. Naturligtvis vill jag ha ett så rött Europa som möjlig, det är enda utvägen, om vi ska kunna överleva. Det går inte att sänka skatten på allting och tro att var och en får klara sig själv, allra helst när det inte finns några jobb att tillgå.
Sedan har vi ett val till och det är kyrkovalet den 20 september. Ett lika viktigt val tycker jag, det är hur vi ska förvalta vår kyrka och dess tillgångar.
Du betalar till kyrkan antingen du är medlem eller inte! Alla som bor i Sverige betalar något som heter begravningsavgift. Det är viktigt att veta.
Sedan är kyrkan och dess seder viktiga att bevara för framtiden, vem vet, du kanske behöver den. (kyrkan) Har man rösträtt så ska man utnyttja den, tycker jag.
Den 5 maj kommer vår domprost Karin Burstrand hit på en kvällsgudstjänst, det ska bli mycket trevligt. Välkommen du också!
Många vårhälsningar från mormor

2 kommentarer:

Eva sa...

Vår hyresvärd Gun hade köp en ny mikro och placerat de på ett lite dumt ställe, ur min synvinkel. Det tyckte inte Sofia och Axel, för de lärde sig snabbt hur mikron skulle hanteras. En kväll så tyckte Axel att mobilen behövdes hettas upp, raskt in i mikron och tryckte på knappen. Den mobilen blir aldrig sig lik igen! Tur att det bara var en leksaksmobil. Mer vårhälsningar från mormor

Anonym sa...

Pop-poppp-popopop lät det ;-)

TUR att mikron överlevde!